Снимка: БулфотоМащабна специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в

...
Снимка: БулфотоМащабна специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

Мащабна спецакция на полицията и прокуратурата в Шумен

Снимка: Булфото

Мащабна профилирана полицейска операция  под управлението на Окръжната прокуратура в Шумен се организира на територията на Шуменска област. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна, представен от dariknews.bg.

Операцията е в осъществяване на предписание на  основния прокурор Иван Гешев  и последвалите разпоредби на административния началник на Апелативната прокуратура във Варна, обвързвана с повишение на  успеваемостта при противопоставяне на престъпността посредством откриване на цялостната незаконна дейност  и ускорение на следствията по две и повече досъдебни производства с еднакъв обвинен.

По време на огромните дейности на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен са били тествани и лица, по отношение на които е била наложена мярка за неотклонение „ Домашен арест “, осъществени са дейности за ограничение и понижаване на битовата престъпност и надзор на нарушаванията по Закона за придвижване по пътищата и закононарушенията по превоза, както и  против държането на акцизни артикули без бандерол.

За времето от 29 януари досега в границите на интервенцията са формирани 8 бързи производства и още 8 – по общия ред.  Три са за осъществени обири, три – за ръководство на МПС след приложимост на алкохол, както и две досъдебни производства за държане на акцизни артикули без бандерол.

В единия случай в Нови пазар е открито лице, което държало 14 кг тютюн, както и още едно лице, хванато с 1 кг тютюн без бандерол.  Установени са малолетни лица в шуменското село Изгрев, които са развалили надгробни монументи.  Други досъдебни производства са формирани за държане на 5 грама амфетамин и 15 грама чай за пушене , както и за ръководство на МПС без регистрационни табели.
Специализираната полицейска интервенция под управлението на Окръжната прокуратура в Шумен ще продължи до довечера. Днес брифинг за резултатите от нея дадоха окръжният прокурор на Шумен  Маргарита Георгиева, представителят заместник-окръжният прокурор Орлин Куздов  и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен  Ялчън Расим.
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР